Dit is het beste Ragdoll kitten voer

Om je Ragdoll kitten gezond te laten opgroeien, kun je hem het beste speciaal kittenvoer geven. Hier zit alles in wat je kleine pluizenbol nodig heeft. Een Ragdoll kitten heeft namelijk andere voedingsbehoeften dan een volwassen Ragdoll. Maar hoe kies je het beste Ragdoll kitten voer? In dit artikel vertellen we je waarom speciaal kittenvoer belangrijk is én vertellen we je waar je op kunt letten om gezond kitten voer voor je Ragdoll te kiezen. Ook hebben we het beste Ragdoll kitten voer voor je verzameld in een top 5.

Top 5 Ragdoll kitten voer

Waarom kittenvoer voor je Ragdoll kitten?

Er zijn verschillende redenen om jouw Ragdoll het beste kitten voer voor te schotelen. In de eerste plaats heeft een Ragdoll kitten een andere voedingsbehoefte dan een volwassen Ragdoll. Een kitten moet in korte tijd een sterk afweersysteem opbouwen en heeft extra voedingsstoffen nodig om snel een sterk lichaam op te bouwen. Er zitten in kittenvoer dan ook meer calorieën en bijvoorbeeld eiwitten dan in adult kattenvoer.

Daarnaast kan het spijsverteringsstelsel van een kitten nog niet alle voedingsstoffen, zoals zetmeel, goed verteren. Pas als een Ragdoll een jaar oud is, kan hij dezelfde voedingsstoffen verteren als andere volwassen katten.

Waar je op moet letten om het beste Ragdoll kitten voer te kopen

Om het beste Ragdoll kitten voer te vinden voor jouw kleine pluizenbol, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Smaak

Je Ragdoll kitten moet alles nog ontdekken en daar horen ook verschillende smaken kittenvoer bij. Om ervoor te zorgen dat hij met zoveel mogelijk smaken kennismaakt, kun je bijvoorbeeld kleine zakjes natvoer voor kittens in verschillende smaken – zoals Edgard & Cooper kittenvoer – afwisselen.

Voedingsstoffen

Het is uiteraard ook heel belangrijk om op de voedingsstoffen in het kitten voer voor je Ragdoll te letten. Het is van belang dat er voldoende eiwitten in het voer zitten en genoeg calorieën. Ook vitaminen en mineralen zijn heel belangrijk voor het ontwikkelen van een sterk immuunsysteem.

Ragdoll kittenvoer

Nat- of droogvoer voor kittens

Je kunt voor je Ragdoll kitten zowel nat- als droogvoer kopen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo vinden de meeste kittens natvoer heel erg lekker en bevat het extra vocht, terwijl droogvoer – zoals Royal Canin Kittenvoer – juist goed is voor de tandjes. De meeste dierenartsen raden dan ook aan om je Ragdoll kitten voer in zowel droge als natte vorm te geven. Je kunt het tegelijkertijd aanbieden of natvoer als tussendoortje geven.

Conclusie over het beste Ragdoll kitten voer

Voor een optimale ontwikkeling kun je je Ragdoll kitten het beste speciaal kittenvoer geven. Kittenvoer bevat andere voedingsstoffen dan voer voor volwassen katten. Het draagt bij aan een optimale ontwikkeling van het lichaam en immuunsysteem en is beter verteerbaar. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste Ragdoll kitten voer hebt gevonden.