Zo kies je het beste kattenvoer voor een Ragdoll

Om je Ragdoll sterk en vitaal te houden, is goed kattenvoer erg belangrijk. Hieruit haalt je Ragdoll zijn voedingsstoffen en energie. Wat het beste Ragdoll kattenvoer is voor jouw purrende huisgenoot hangt van een aantal factoren af. Zo spelen leeftijd en leefstijl bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het kiezen van goed kattenvoer voor je Ragdoll. In dit artikel vertellen we je waar je op kunt letten bij het kiezen van het beste Ragdoll kattenvoer.

Top 10 Ragdoll kattenvoer

Heeft een Ragdoll speciaal kattenvoer nodig?

In principe is het beste kattenvoer voor een Ragdoll niet per definitie speciaal raskattenvoer. Een Ragdoll is niet zo anders dan anders katten dat ‘gewoon’ kattenvoer niet goed is. Het is echter wel belangrijk om naar de voedingsbehoefte van je Ragdoll en voedingsstoffen in het voer te kijken. Daarover vertellen we hieronder meer.

Waar je op moet letten om het beste kattenvoer voor een Ragdoll te kopen

Om het beste kattenvoer voor je Ragdoll te vinden, is het zaak om op een aantal dingen te letten. Het belangrijkst zijn de voedingsstoffen in het kattenvoer. Hieronder vertellen we je hoe je het juiste voor kiest voor je Ragdoll kat.

Voedingsstoffen en voedingsbehoefte

In de eerste plaats is het dus goed om te kijken naar de voedingsstoffen in het kattenvoer voor je Ragdoll. Elk kattenvoer bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten en het is belangrijk dat je Ragdoll dit in de juiste verhoudingen binnenkrijgt. Daarbij is het van belang om rekening te houden met de levensstijl (en dus voedingsbehoefte) van je Ragdoll. Vaak zijn Ragdolls binnenkatten, waardoor ze relatief weinig bewegen en snel te zwaar kunnen worden. Je kunt speciaal kattenvoer voor binnenkatten kopen of speciaal Ragdoll kattenvoer, zoals Royal Canin Ragdoll Adult. Royal Canin Ragdoll voer vind je vaak in de aanbieding op Bol.com.

Leeftijd

Hou ook rekening met de leeftijd van je Ragdoll. Een kitten heeft bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan een volwassen of senior Ragdoll. Als je Ragdoll een jaar of 7 is kun je bijvoorbeeld overstappen op Royal Canin Indoor 7+. Dit is speciaal voer voor senior binnenkatten.

Lees ook: Dit is het beste Ragdoll kitten voer

Smaak

Verder heeft elke Ragdoll zijn eigen voorkeur voor smaak. De ene Ragdoll zal bijvoorbeeld het liefst kattenvoer met vissmaak eten, terwijl een ander juist smult van kip of rund. Je kunt het beste verschillende smaken uitproberen om erachter te komen wat jouw Ragdoll het lekkerst vindt.

Droogvoer of natvoer

Je kunt je Ragdoll zowel droogvoer als natvoer geven; beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Droogvoer houdt de tandjes bijvoorbeeld schoner, terwijl natvoer vaak lekkerder wordt gevonden en voor wat extra vochtopname zorgt. Veel dierenartsen raden daarom aan om nat- en droogvoer te combineren.

Conclusie over het beste kattenvoer voor Ragdolls

Een Ragdoll heeft niet per se speciaal Ragdoll kattenvoer nodig. Toch is het wel belangrijk om het juiste voer te kiezen. Dit is met name kattenvoer dat past bij de leeftijd en levensstijl van je Ragdoll. Een actieve Ragdoll die regelmatig buiten komt, verbruikt nou een keer meer energie dan een binnenkat. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste kattenvoer voor jouw Ragdoll hebt gevonden.