Dit is het beste kattenvoer voor je Maine Coon

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor jouw Maine Coon; daar hoort ook gezond en voedzaam Maine Coon kattenvoer bij. Er zijn heel veel verschillende soorten kattenvoer verkrijgbaar en daardoor kan het best lastig zijn om het beste kattenvoer voor je Maine Coon te vinden. Daarom hebben wij het beste Maine Coon kattenvoer voor je op een rijtje gezet én vertellen we je waar je zelf op kunt letten om het beste Maine Coon kattenvoer te vinden.

Top 5 Maine Coon kattenvoer

Heeft een Maine Coon speciaal kattenvoer nodig?

In principe hoef je voor een Maine Coon geen speciaal Maine Coon kattenvoer te kopen. Het is belangrijk dat een kat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het is wel goed om daarbij te kijken naar de energiebehoefte van jouw kat. Een Maine Coon is doorgaans vrij groot en heeft daardoor meer voeding nodig dan een kleinere kat. Ook hebben sommige Maine Coons de neiging om kleine kattenbrokjes te snel te eten en niet goed te kauwen. Om deze redenen is het dus zeker goed om kritisch te kijken naar het kattenvoer voor je Maine Coon.

Waar je op moet letten om het beste Maine Coon kattenvoer te kopen

Om het beste Maine Coon kattenvoer voor jouw huistijger te vinden, is het raadzaam om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Voedingsstoffen

In de eerste plaats is het belangrijk om kattenvoer voor je Maine Coon te kopen waar hij voldoende energie uit kan halen. Maine Coons zijn redelijk actieve katten en daarbij zijn ze groter dan gemiddeld. Hierdoor hebben ze ook een grotere energiebehoefte dan de gemiddelde huiskat. Zorg er dus in ieder geval voor dat je je Maine Coon genoeg kattenvoer geeft. Let daarnaast ook op de hoeveelheid eiwitten in het voer. Je kunt het beste kattenvoer voor je Maine Coon kopen met ten minste zo’n 30% aan eiwitten. 

Vorm en grootte van de kattenbrokjes

Doordat Maine Coons vrij groot zijn, kun je ze het beste kattenbrokjes geven die wat groter zijn, zoals het Royal Canin Maine Coon Adult Kattenvoer. Doordat de brokjes wat groter zijn, moet je Maine Coon wel kauwen. Dit is belangrijk, omdat de wat hardere brokjes helpen om het gebit en het tandvlees in goede conditie te houden.

Leeftijd

Ook de leeftijd van je Maine Coon is belangrijk als het het beste kattenvoer zoekt. Een kitten heeft andere voedingsbehoeften dan een volwassen Maine Coon of een senior kat. Voor een kitten kun je bijvoorbeeld het beste Royal Canin Maine Coon Kitten Kattenvoer kiezen.

Activiteitsniveau

Let bij je zoektocht naar het beste Maine Coon kattenvoer ook op het activiteitsniveau van jouw pluizige vriendje. Een Maine Coon die naar buiten gaat, mag calorierijker kattenvoer hebben dan een binnenkat. Als je een Maine Coon hebt die niet naar buiten gaat en je merkt dat hij te zwaar wordt of nog honger heeft na z’n maaltijd, kun je hem bijvoorbeeld Purina ONE Adult Indoor Kattenvoer geven.

Conclusie over het beste Maine Coon kattenvoer

Het is belangrijk dat je Maine Coon de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt én met plezier eet. Bij het uitkiezen van geschikt Maine Coon kattenvoer is het onder andere belangrijk om te letten op de voerdingsstoffen in het voer, de vorm en grootte van de brokjes en de leeftijd en het activiteitsniveau van je purrende huisgenoot. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste Maine Coon kattenvoer hebt gevonden.