Kun jij de dierenarts niet betalen als je kat ziek wordt? 

Ben je weleens bang dat je kat ziek wordt en dat je hem dan niet naar de dierenarts kunt brengen, omdat je zelf al bijna niet rondkomt? Dan is het goed om te weten dat je dit vervelende scenario eenvoudig kunt vermijden door een kattenverzekering af te sluiten. Je kunt deze polis het beste vergelijken met de zorgverzekering die je voor jezelf afgesloten hebt. Door een verzekering te nemen, voorkom je dat je voor alle kosten opdraait die gemaakt moeten worden wanneer je medische zorg nodig hebt. Voor huisdieren bestaat ook zo’n soort zorgverzekering waarmee je je dier kunt geven wat het nodig heeft, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de rekening niet kunt betalen. Deze polis wil je hebben. 

Met een verzekering hoef je niet bang te zijn voor hoge kosten

Het is een dilemma waarvan je hoopt dat je er nooit mee geconfronteerd wordt: je kat is ernstig ziek en heeft dringend medische hulp nodig, maar je hebt geen geld om deze behandeling te betalen. Je moet er niet aan denken dat je kat het niet zal halen en dus moet je jezelf in allerlei bochten wringen om je kat toch naar de dierenarts te laten gaan. Met een huisdierenverzekering Univé kun je dergelijke dilemma’s voorkomen. Jij kunt via de site van deze verzekeraar je polis samenstellen en afsluiten. Na een wachttijd van dertig dagen, kun je gebruik gaan maken van je polis. Wacht dus ook niet met het afsluiten van een verzekering tot het moment dat je dier al ziek is, want dan ben je al te laat. Heb je de polis geregeld, dan neemt de verzekeraar tachtig procent van de factuur voor diens rekening. 

Wat valt wel en wat niet onder de polis voor je huisdier? 

Wat valt wel en wat niet onder de polis voor je huisdier 

Als je eenmaal een verzekering voor je huisdier afgesloten hebt, betekent dat niet dat je zelf helemaal niets meer hoeft te betalen. Je kunt je verzekering namelijk niet gebruiken om de jaarlijkse controle, kuren en vaccinaties te betalen. Dit zijn namelijk basisbehandelingen die nu eenmaal komen wanneer je een huisdier neemt. Ook niet-noodzakelijke behandelingen worden niet door je verzekeraar gedekt, hetzelfde geldt voor een castratie of een sterilisatie. Noodzakelijke zorg wordt uiteraard wel gedekt. Je kunt er dus zeker van zijn dat het consult, het onderzoek en de daaropvolgende behandeling door je verzekeraar gedekt worden. Mocht het nodig zijn om een operatie uit te voeren, dan hoef je daar ook slechts twintig procent van de totale kosten van te betalen. Je kunt het verzekerde bedrag zelf instellen, wat betekent dat je tot 2500 of 5000 euro kunt laten uitkeren door je verzekering. 

Meer voordeel uit je verzekering halen met extra dekkingen 

Net als bij je eigen zorgverzekering, kun je ook voor je huisdier extra dekkingen toevoegen aan zijn polis. Heeft je dier wat meer beweging nodig omdat hij te zwaar is of omdat hij geopereerd is? Dan kun je beweegzorg toevoegen. Hiermee krijg je per jaar tot 500 euro vergoed voor fysio- of hydrotherapie. Ook kun je een pakket toevoegen voor mondzorg. Net als bij mensen, is een gezond gebit ook voor dieren van groot belang. Een ander interessant pakket is de reisverzekering voor je dier. Zijn jullie van plan om samen op reis te gaan, dan staat je verzekeraar je bij wanneer je dier ziek wordt of in andere problemen verzeild raakt. Kijk even op de site van je verzekeraar voor meer info over deze polis. Je kunt hier ook gelijk je premie berekenen en met een paar klikken op de muis je verzekering een feit maken.