Zo kies je de beste krabton voor een Maine Coon

Je Maine Coon wil regelmatig zijn nagels scherpen. Dit kan natuurlijk met een krabpaal, maar een krabton is een prima alternatief! Een krabton is vaak wat compacter én er zijn knusse holletjes voorzien, waar je Maine Coon lekker in kan wegkruipen. Maar hoe kies je de beste krabton voor je Maine Coon? In dit artikellen vertellen we je waar je op kunt letten én hebben de de 5 beste krabtonnen voor Maine Coons voor je op een rijtje gezet.

Top 5 Maine Coon krabtonnen

Waarom een krabton voor je Maine Coon?

Een Maine Coon heeft – net als elke andere kat – de behoefte om zijn nagels te scherpen. Ze doen dit niet alleen om hun nagels in goede conditie te houden, maar bijvoorbeeld ook om hun territorium af te bakenen. Daarnaast gebruiken ze een krabton om lekker te rekken en strekken.

Waar je op moet letten om de beste krabton voor je Maine Coon te kopen

Om de beste krabton voor jouw Maine Coon te vinden, is het goed om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Afmetingen

In de eerste plaats is het belangrijk om te letten op de afmetingen van de krabton. Een Maine Coon is meestal groter dan een gemiddelde huiskat, waardoor veel krabtonnen te klein zijn. Je kunt het beste een krabton voor je Maine Coon kiezen die een doorsnede heeft van in elk geval 45 cm, zoals de Krabton voor grote katten Coony 80. Ook de hoogte is van belang; je Maine Coon gebruikt de krabton namelijk ook om zich uit te rekken. Hij moet er dus languit tegenaan kunnen staan. 

Stevigheid

Een Maine Coon is niet alleen groter dan de meeste andere katten, maar ook een stuk zwaarder. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de krabton omvalt als je Maine Coon erop springt. Kies daarom zeker voor een krabton die stevig staat en niet te licht van gewicht is.

Ligplekjes

Katten – ook Maine Coons – zijn dol op knusse plekjes; een krabton met een fijn holletje of mandje bovenop zullen ze dan ook zeker waarderen. Hou bij het kiezen van een krabton rekening met het aantal katten dat je hebt. Het is belangrijk dat elke kat een fijn plekje heeft. Ze hoeven niet per se allemaal in dezelfde krabton te liggen, maar het kan wel iets zijn om rekening mee te houden. De Krabton Coony Lounge 110 heeft bijvoorbeeld meerdere ligplekjes.

Design

Ook het uiterlijk van de krabton is niet onbelangrijk; het is toch een object dat permanent aanwezig is in je (woon)kamer. Gelukkig heb je keuze uit verschillende vormen, materialen en kleuren – zoals de zwarte Kattens No1 Krabton Logan – waardoor er ongetwijfeld een krabton voor je Maine Coon te vinden is die je zelf ook mooi vindt.

Conclusie over de beste Maine Coon krabton

Een goede krabton is voor je Maine Coon een fijne plek om te liggen, z’n nagels te scherpen en lekker te rekken en strekken. Om de beste krabton voor jouw Maine Coon te vinden, is het vooral heel belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. Daarnaast kun je ook nog letten op de stevigheid, het aantal ligplekjes en het design van de krabton. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een mooie krabton voor jouw Maine Coon hebt gevonden.