Zo kies je de beste krabpaal voor een Ragdoll

Een belangrijk onderdeel van de Ragdoll benodigdheden is een goede krabpaal. Je Ragdoll zal dagelijks z’n nagels willen scherpen en – hoewel hij je bank of behang misschien prima vindt – heb je waarschijnlijk het liefst dat hij hiervoor een krabpaal gebruikt. Maar hoe kies je de beste krabpaal voor een Ragdoll? Wij vertellen je waar je op moet letten én hebben de 5 beste Ragdoll krabpalen voor je verzameld in een top 5.

Top 5 Ragdoll krabpalen

Waarom een krabpaal voor je Ragdoll?

Ragdolls hebben – net als andere katten – van nature de behoefte om hun nagels te scherpen. Dit doen ze niet alleen om hun nagels in goede conditie te houden, maar ook om hun territorium af te bakenen. Daarnaast is het scherpen van de nagels een moment om even lekker te rekken en trekken. Je hebt vast weleens gezien hoe je Ragdoll (of een ander kattenras) zich helemaal uitstrekt terwijl hij z’n nagels in de krabpaal zet. 

Daarnaast biedt een krabpaal de Ragdoll vaak knusse plekjes om lekker te liggen. Hoewel Ragdolls het vaak ook lekker vinden om op de grond te liggen, vinden ze het zo nu en dan ook best prettig om hun domein een poosje van bovenaf te observeren. Een krabpaal zorgt voor een hoog en veilig plekje.

Waar je op moet letten om de beste krabpaal voor je Ragdoll te kopen

Om de beste krabpaal voor jouw Ragdoll te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo moet de krabpaal groot en stevig genoeg zijn, maar ook het aantal ligplekken kan van belang zijn. Hieronder vertellen we je precies wat je moet weten om de beste krabpaal voor jouw Ragdoll te vinden.

Formaat

In de eerste plaats is het formaat van belang. Ragdolls zijn over het algemeen wat groter en zwaarder dan de gemiddeld huiskat. Veel krabpalen zijn dan ook wat aan de kleine kant voor een Ragdoll. Let er bij het kopen van een krabpaal voor je Ragdoll op dat de ‘palen’ hoog genoeg zijn, zoals die van de Petrebels Ragdoll 180 krabpaal. Je Ragdoll moet zich helemaal uit kunnen strekken om optimaal gebruik te kunnen maken van de krabpaal. Als er mandjes of holletjes in de krabpaal aanwezig zijn, moeten deze ook zo groot zijn dat je Ragdoll er gemakkelijk in past.

Stevigheid

Gezien het gewicht van een Ragdoll is ook de stevigheid van de krabpaal belangrijk. Over het algemeen kun je het beste een krabpaal voor je Ragdoll kiezen die wat zwaarder is, een grote brede voet heeft en/of tussen het plafond geklemd kan worden. De Topmast Heavy Krabpaal is bijvoorbeeld heel stevig en relatief zwaar. 

Ligplekken

Als je meerdere katten hebt, is het ook belangrijk om rekening te houden met voldoende ligplekjes. Het is natuurlijk geen vereiste dat alle katten tegelijkertijd op de krabpaal kunnen liggen, maar de kans is groot dat ze dat wel fijn vinden.

Conclusie over Ragdoll krabpalen

Een mogelijkheid om te krabben is onmisbaar voor een Ragdoll. Om in deze behoefte te voorzien, kun je het beste een krabpaal voor je Ragdoll neerzetten. Het is hierbij belangrijk dat de krabpaal groot genoeg is (je Ragdoll moet zich kunnen strekken tijdens het krabben) en stevig staat. Je wilt natuurlijk niet dat de krabpaal omvalt als je Ragdoll erop springt. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste krabpaal voor jouw Ragdoll hebt gevonden.