Dit zijn de beste XXL krabpalen voor Maine Coons

Een kat zo groot als een Maine Coon heeft natuurlijk ook een XXL krabpaal nodig. Maine Coons zijn sterk en houden van klimmen. Een stevige krabpaal is dus echt een must. Maar hoe kies je een goede krabpaal voor je Maine Coon? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten om de beste krabpaal voor jouw Maine Coon te kopen.

De top 5 beste Maine Coon krabpalen

Waarom een XXL krabpaal voor je Maine Coon?

Een Maine Coon is een grote zware kat, maar houdt er wel van om te springen, klimmen en lekker hoog te zitten. Een standaard krabpaal is voor de meeste Maine Coons te klein en kan gemakkelijk omvallen. Een XXL krabpaal heeft ruimere ligplekjes en een stevige voet, zodat je Maine Coon er optimaal gebruik van kan maken. 

Naast klimmen en liggen, gebruiken Maine Coons hun krabpaal uiteraard ook voor het scherpen van hun nagels. Dit is een natuurlijke behoefte en elke kat moet de gelegenheid krijgen om te krabben. Zo houden ze hun nagels in goede conditie en bakenen ze hun territorium af. Maine Coons gebruiken een krabpaal – net als andere katten – ook om te rekken en strekken. Omdat een Maine Coon zo groot is, moet een krabpaal een stuk hoger zijn om zijn hele lichaam te kunnen trekken.

Waar je op moet letten om de beste Maine Coon krabpaal te kopen

Om de beste krabpaal voor je Maine Coon te vinden, is het goed om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Stevigheid

In de eerste plaats is de stevigheid van een Maine Coon krabpaal natuurlijk heel belangrijk. De krabpaal mag niet omvallen als je kat erin klimt of van springt. Je kunt het beste voor een grote krabpaal met zware, brede voet – zoals de Quapas – XXL krabpaal – kiezen of een krabpaal die je tussen de vloer en het plafond kunt klemmen.

maine coon krabpaal

Formaat

Let bij je zoektocht naar de beste krabpaal voor je Maine Coon ook op het formaat. De ligplekjes van standaard krabpalen zijn vaak te klein voor Maine Coons. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de ruimte in huis. Als je niet veel plaats hebt, kun je het beste voor een XXL krabpaal kiezen die de hoogte ingaat, zoals de Plafondhoge krabpaal voor Maine Coons van RHRQuality

Aantal katten

Als je meerdere katten hebt, is het belangrijk om te zorgen dat elke kat een fijn ligplekje heeft. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door voor een XXL krabpaal te kiezen met verschillende holletjes en mandjes, zoals de Petrebels Krabpaal Maine Coon Avenue.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de krabpaal voor je Maine Coon is ook niet onbelangrijk. Het is tenslotte wel een item dat permanent in je woonkamer komt te staan. Je kunt voor Maine Coon krabpalen in verschillende kleuren en materialen kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten Maine Coon krabpaal of een Maine Coon krabpaal in mooie donkere kleuren, zoals de RHRQuality Corner Coon Blackline Krabpaal voor grote katten.