Zo kies je de beste krabpaal voor je Brits Korthaar

Een krabpaal is een van de eerste dingen die je als Brits Korthaar baasje zult aanschaffen. Je Brits Korthaar zal anders al snel z’n nageltjes in je meubilair, behang of gordijnen zetten. Wat de beste krabpaal voor een Brits Korthaar is, hangt van een aantal factoren af. In dit artikel vertellen we je waarom een krabpaal zo belangrijk is én waar je op kunt letten om zelf de beste krabpaal voor jouw Brits Korthaar te vinden. Ook hebben we onze eigen favorieten verzameld in een top 5.

Top 5 beste krabpaal voor Brits Korthaar

Waarom een krabpaal voor je Britse Korthaar?

Het is voor katten – en dus ook Brits Kortharen – heel belangrijk om dagelijks te krabben. Ze doen dit niet alleen om hun nagels scherp te houden, maar ook om hun territorium af te bakenen en te rekken en strekken. Katten gebruiken hun krabpaal namelijk als een soort yoga paal; ze strekken zich uit, zetten hun nagels in de krabpaal en rekken zich lekker uit. Daar komt nog bij dat veel krabpalen hele fijne ligplekjes hebben. Brits Kortharen zijn over het algemeen niet heel avontuurlijk, maar een comfortabel ligplekje kunnen ze zeker waarderen.

Waar je op moet letten om de beste Brits Korthaar krabpaal te kopen

Om de beste krabpaal voor jouw Brits Korthaar te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Denk hierbij aan het formaat, de stevigheid en het aantal katten dat je hebt. Hieronder vertellen we je precies waar je op moet letten om de beste krabpaal voor jouw Brits Korthaar te vinden.

Formaat

In de eerste plaats is het formaat van de krabpaal van belang. Om de krabpaal optimaal te kunnen gebruiken, moet je Britse Korthaar zich kunnen strekken tegen de paal; de palen moeten dus hoog genoeg zijn. Een enorm klimparadijs is niet per se nodig aangezien de meeste Britjes niet al te avontuurlijk zijn. Een eenvoudige voet met paal – zoals de Beeztees Serpa Krabpaal – is ook prima.

Aantal katten

Als je meerdere katten hebt, kun je het beste een krabpaal voor je Brit(jes) kiezen die wat groter is en voldoende ruimte biedt. Zeker als de krabpaal ook als ligplaats dient, is het goed om een exemplaar uit te kiezen met meerdere holletjes en/of mandjes, zoals de Trixie Krabpaal Lucano.

Stevigheid

De Brits Korthaar is niet enorm groot, maar wel relatief zwaar en soms ook wat onhandig. Het is dan ook heel belangrijk om een stevige krabpaal voor je Brits Korthaar te kopen. Je kunt hierbij letten op het gewicht van de krabpaal – hoe zwaarder, hoe steviger – en de breedte van de voet. Een krabpaal met brede voet – zoals de Luxe Krabpaal Kattenboom – valt minder snel om. 

Conclusie

De beste krabpaal voor een Brits Korthaar is stevig en hoeft niet per se heel hoog of avontuurlijk te zijn. Fijne mandjes en knusse holletjes worden vaak wel gewaardeerd. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste krabpaal voor jouw Brits Korthaar hebt gevonden.