Zo kies je het beste kattenvoer voor een Brits Korthaar

Je schotelt je Brits Korthaar elke dag kattenvoer voor. Het aanbod aan kattenvoer is echter zo groot dat het best een uitdaging kan zijn om het beste kattenvoer voor jouw Brits Korthaar te kopen. Ga je bijvoorbeeld voor natvoer of droogvoer? En is het nodig om speciaal Brits Korthaar voer te kopen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om zelf het beste Brits Korthaar kattenvoer te kiezen.

Top 5 Brits Korthaar kattenvoer

Heeft een Brits Korthaar speciaal kattenvoer nodig?

Sommige merken – zoals Royal Canin – bieden speciaal kattenvoor voor de Brits Korthaar aan. In principe heeft een Brits Korthaar geen speciaal kattenvoer nodig, maar dat neemt niet weg dat het kattenvoer van Royal Canin een prima keuze is. Uiteindelijk gaat het erom dat de juiste ingrediënten en voedingsstoffen aanwezig zijn en het voer niet te zout is.

Waar je op moet letten om het beste kattenvoer voor een Brits Korthaar te kopen

Om het beste kattenvoer voor je Brits Korthaar te vinden, is het raadzaam om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Voedingsstoffen

In de eerste plaats is het goed om de voedingsstoffen van het kattenvoer te bekijken. Het is in ieder geval belangrijk dat het voer voldoende eiwitten bevat en dat belangrijke vitaminen en mineralen aanwezig zijn. Let er verder op dat het voer niet te zout is.

Smaak

Daarnaast heeft elke Brits Korthaar zijn eigen voorkeur voor bepaalde smaken. Het kan dus best zijn dat je Brits Korthaar kattenvoer met vis AL bijvoorbeeld met veel meer smaak eet dan kattenvoer met kip of rund. Om erachter te komen welk kattenvoer jouw Brits Korthaar het lekkerst vindt, kun je verschillende soorten uitproberen.

Allergieën

Hou er tijdens je zoektocht naar het beste kattenvoer voor jouw Brits Korthaar natuurlijk ook rekening mee als jouw Brit bepaalde allergieën heeft. Sommige katten zijn allergisch voor bepaalde eiwitten uit vlees of granen. Je kunt dan ook voor hypoallergeen kattenvoer kiezen.

Leeftijd en leefstijl

Verder is de leeftijd van je Brits Korthaar en zijn leefstijl van belang. Kittens hebben bijvoorbeeld andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen of senior Brits Korthaar. Daarnaast speelt de leefstijl van je Britse Korthaar een rol. Over het algemeen zijn Brits Kortharen vrij rustig en hebben ze niet veel beweging nodig. Dat brengt echter ook met zich mee dat ze sneller overgewicht krijgen. Als jouw Brit weinig beweegt of wat te zwaar is, kun je overwegen om dieetvoer – zoals Royal Canin Satiety Weight Management – te geven.

Natvoer of droogvoer

Je kunt voor je Brits Korthaar natvoer – zoals Edgard & Cooper MSC-kabeljauw & kip – of droogvoer kopen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Droogvoer draagt bijvoorbeeld bij aan een gezond gebit en tandvlees en natvoer geeft je Brits Korthaar extra vocht en eiwitten. 

Conclusie over het beste Britse Korthaar kattenvoer

Wat het beste kattenvoer is voor jouw Brits Korthaar hangt van een aantal dingen af. Zo moet het voer de juiste ingrediënten en voedingsstoffen bevatten en is het belangrijk om rekening te houden met allergieën leeftijd en leefstijl. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste kattenvoer voor je Britse Korthaar te vinden.