Zo kies je het beste kattentuigje voor een Ragdoll

Met een kattentuigje kan je Ragdoll gezellig met je mee naar buiten en lekker rondscharrelen in een nieuwe omgeving. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat het tuigje veilig is en goed past. Om je te helpen het beste kattentuigje voor jouw Ragdoll te vinden, vertellen we je in dit artikel waar je op kunt letten. Ook hebben we onze eigen favorieten verzameld in een top 5 kattentuigjes voor Ragdolls.

Top 5 Ragdoll kattentuigjes

Waarom een kattentuigje voor een Ragdoll?

Het wordt vaak afgeraden om je Ragdoll los buiten te laten lopen. Ragdolls zien doorgaans namelijk geen gevaar en lopen daardoor een groter risico om aangereden te worden. Ook zijn ze erg goed van vertrouwen en gemakkelijk mee te nemen. Hier moet je als Ragdoll baasje natuurlijk écht niet aan denken. Met een Ragdoll kattentuigje kan jouw pluizige huisgenoot toch een frisse neus halen en de buurt verkennen.

Waar je op moet letten om het beste kattentuigje voor een Ragdoll te kopen

Om het beste kattentuigje voor jouw Ragdoll te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Maat

In de eerste plaats is het belangrijk om een kattentuigje voor je Ragdoll uit te zoeken dat de juiste maat heeft. Bij de meeste kattentuigjes wordt de borstmaat aangegeven en wordt vermeld voor welke borstomtrek het kattentuigje geschikt is. Je kunt zelf met een meetlint de borstomtrek van jouw Ragdoll meten, net achter de voorpoten. Doe dit wel als de Ragdoll staat en niet terwijl het ligt. Doordat Ragdolls vrij groot zijn, zijn veel standaard kattentuigjes te klein. Je komt daardoor al snel uit bij kattentuigjes voor grote katten of bij hondentuigjes. De meeste hondentuigjes voor kleine honden – zoals Tre Ponti Liberta Tuig – zijn ook prima geschikt als tuigje voor een Ragdoll.

Pasvorm

Ook de pasvorm is belangrijk bij het kiezen van een goed kattentuigje voor een Ragdoll. Zo kun je kiezen voor een H-tuigje – zoals Nobby Kattentuig – maar bijvoorbeeld ook een tuigje dat meer als een bodywarmer om het lichaam sluit, zoals Luxyana Pets Hondentuig. Het is belangrijk dat het tuigje goed aansluit en je Ragdoll er niet uit kan glippen.

Sluiting

Let bij je zoektocht naar het beste kattentuigje voor je Ragdoll ook op de sluiting. We noemden het hierboven ook al even; je wilt niet dat je Ragdoll uit het tuigje glipt en alsnog los rondloopt. Een kattentuigje met een kliksysteem zijn vaak heel praktisch en kunnen niet zomaar los. Let op met klittenband, soms is dit sterk genoeg, maar er zijn ook tuigjes waarbij het los kan schieten. Het Tre Ponti Liberta Tuig werkt met een schuifje dat ervoor zorgt dat het tuigje goed vast zit. Ook dit werkt prima.

Conclusie

Om het beste kattentuigje voor een Ragdoll te vinden, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen en te letten op een goede pasvorm en degelijke sluiting. Een kattentuigje voor een Ragdoll moet wat groter zijn dan voor de meeste andere huiskatten. Het is daarom een goed mogelijk om een kleine maat hondentuig te gebruiken. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste kattentuigje voor jouw Ragdoll hebt gevonden.