Zo kies je een geschikt kattentuigje voor een Maine Coon

De meeste Maine Coons vinden het heel fijn om naar buiten te gaan. Als je naar hun vacht kijkt, zijn ze er ook echt voor gemaakt om er lekker op uit te trekken. In Nederland is het echter niet overal veilig om je Maine Coon naar buiten te laten gaan. Je wilt natuurlijk niet dat je purrende huisgenoot wordt gestolen of aangereden. Om hem veilig een frisse neus te laten halen, kun je het beste een kattentuigje voor je Maine Coon kopen. Zo kan hij lekker zijn omgeving verkennen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij ervandoor gaat en verdwaalt of erger… Om je te helpen het beste kattentuigje voor je Maine Coon te vinden, vertellen we je in dit artikel waar je op kunt letten. Ook hebben we de beste Maine Coon tuigjes voor je verzameld in een top 5.

Top 5 kattentuigjes voor Maine Coons

Waarom een Maine Coon kattentuigje?

Een kattentuigje geeft je Maine Coon de mogelijkheid om lekker buiten rond te scharrelen terwijl jij ervoor zorgt dat het veilig is. Je kunt bijvoorbeeld ook een lijn spannen in je tuin en het Maine Coon tuigje hieraan verbinden met een leiband. Ook als je je Maine Coon meeneemt naar de camping is dit een goede manier om hem vrijheid te geven en tegelijkertijd te voorkomen dat hij wegloopt en verdwaalt.

Waar je op moet letten om het beste kattentuigje voor je Maine Coon te kopen

Het de beste kattenharnas voor je Maine Coon te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is de juiste maat natuurlijk van belang, maar ook de pasvorm en het materiaal. Hieronder vertellen we je precies waar je op moet letten om het beste kattenharnas voor je Maine Coon te vinden.

Maat

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat het kattentuigje je Maine Coon goed past. Hoewel een Maine Coon doorgaans een stuk groter is dan de gemiddelde huiskat, kunnen de verschillen onderling groot zijn. Je kunt het beste een kattentuigje voor je Maine Coon kiezen op basis van zijn borstomtrek. Met een meetlint kun je de omtrek van de borst meten achter de voorpoten. De meeste kattentuigjes zijn te klein voor de gemiddelde Maine Coon. Je kunt daarom het beste op zoek gaan naar een kattentuigje in maat L of XL (borstomtrek 40 tot 60 cm) of een klein hondentuigje kiezen. Let er wel op dat dit geen anti-trektuig is met een band over de schouders. Je Maine Coon moet niet belemmerd worden in zijn bewegingen.

Materiaal

Ook het materiaal is van belang bij het kiezen van het beste kattentuigje voor je Maine Coon. Kattentuigjes zijn vaak gemaakt van nylon, maar soms ook van leer, kunststof, neopreen of textiel. Nylon en leer zijn doorgaans het sterkst, maar textiel of neopreen kan wat zachter zijn. Let er vooral op dat het materiaal niet snijdt.

Model en pasvorm

Let tijdens je zoektocht naar het beste kattentuigje voor je Maine Coon ook op de pasvorm en het model van het tuigje. Een H-tuigje – zoals Nobby Kattentuig – is vrij eenvoudig en de meeste katten komen hier niet gemakkelijk uit. De bandjes snijden echter wel sneller dan een kattentuigje dat meer van je kat bedekt, zoals dit Rode Kattenharnas. Het is met name belangrijk dat het kattentuigje mooi aansluit, zonder te snijden en zonder dat je Maine Coon zich eruit kan wurmen.

Conclusie over het beste kattentuigje voor een Maine Coon

Een kattentuigje voor je Maine Coon moet goed passen en comfortabel zitten voor je purrende vriend. Let er vooral op dat hij er niet uit kan glippen en dat het kattentuigje niet snijdt. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste kattentuigje voor jouw Maine Coon hebt gevonden.