Zo kies je het beste Brits Korthaar kitten voer

Je Brits Korthaar kitten groeit in zijn eerste jaar heel hard. Om een sterk en gezond lichaam te krijgen, kun je het beste kitten voer voor je Brits Korthaar kopen. Je kunt voor speciaal Brits Korthaar kittenvoer kiezen, maar ook universeel kittenvoer kan een prima keuze zijn. Om je te helpen het beste kittenvoer voor jouw Brits Korthaar te vinden, hebben wij een top 5 Brits Korthaar kitten voer opgesteld. Ook geven we je in dit artikel een aantal tips om zelf het beste kitten voer voor je Brits Korthaar te vinden.

Top 5 Brits Korthaar kitten voer

Waarom kittenvoer voor je Brits Korthaar?

Een Brits Korthaar kitten heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen Britse Korthaar. Als je bedenkt dat een kitten in een jaar uitgroeit tot een flinke kat, kun je je dat waarschijnlijk wel voorstellen. Kittenvoer voor een Brits Korthaar bevat daarom in verhouding meer calorieën en meer eiwitten. Dit zorgt voor een goede opbouw van het skelet en de spieren. Daarnaast zorgt goed kittenvoer ervoor dat het immuunsysteem van je Brits Korthaar goed wordt opgebouwd.

Waar je op moet letten om het beste Brits Korthaar kittenvoer te kopen?

Om het beste Brits Korthaar kitten voer te vinden, is het goed om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Voedingsstoffen

In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de voedingsstoffen van het kitten voer voor je Brits Korthaar kitten. Het is van belang dat er voldoende eiwitten in het voer zitten en dat je kitten er voldoende calorieën uithaalt. De juiste voedingsstoffen zorgen voor een goed afweersysteem en dragen bij aan het ontwikkelen van een sterk skelet en spierstelsel.

Smaken

Een jonge Brits Korthaar kitten staat vaak nog voor veel verschillende smaken open, al kan het wel zijn dat hij aan sommige smaken moet wennen. Door verschillende smaken kittenvoer – zoals Whiskas Junior Katten Natvoer – aan te bieden, laat je je Brit al jong aan allerlei smaken wennen. Daar heeft hij later alleen maar voordeel van.

Natvoer en droogvoer

Je kunt voor je Britse Korthaar kitten zowel natvoer als droogvoer krijgen. Voor de tandjes en het tandvlees is droogvoer een goede keuze, maar ook kitten natvoer heeft z’n voordelen. Zo bevat het extra vocht en eiwitten en vinden de meeste kittens het erg lekker. Veel dierenartsen adviseren dan ook om nat- en droogvoer te combineren. Natvoer voor kittens – zoals Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje  – kun je bijvoorbeeld als tussendoortje geven.

Conclusie over Britse Korthaar kitten voer

Goed kittenvoer is heel belangrijk voor je Brits Korthaat kitten. In korte tijd moet hij flink groeien en groot en sterk worden. Om het beste kitten voer voor jouw Brits Korthaar te vinden, is het belangrijk om op de voedingsstoffen en smaken te letten. Daarnaast is het goed om natvoer en droogvoer af te wisselen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste Brits Korthaar kittenvoer hebt gevonden.