Wat is de beste PeeWee kattenbak?

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke, zuinige kattenbak, dan is een PeeWee kattenbak de beste keuze. Het Zweedse merk PeeWee heeft een kattenbaksysteem ontwikkeld waarbij je minder kattenbakkorrels nodig hebt en zo min mogelijk grondstoffen verspilt. Je kunt kiezen uit verschillende modellen die allemaal gebruik maken van hetzelfde systeem. In dit artikel vertellen we je alles over de PeeWee kattenbak en helpen we je te bepalen wat de beste PeeWee kattenbak is voor jouw kat.

Soorten PeeWee kattenbakken

EcoHûs 

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket 

De EcoHûs is een gesloten PeeWee kattenbak. Het voordeel van een gesloten kattenbak is dat de kans kleiner is dat je kat de kattenbakvulling eruit graaft. Daarnaast heb je iets minder snel last van geurtjes, doordat de ruimte afgesloten is en voorzien van een koolstoffilter.

Deze PeeWee kattenbak is ideaal voor kleine en middelgrote katten. Hij is verkrijgbaar is verschillende kleuren en 56 x 39 x 38,5 cm groot.

Je kunt deze PeeWee kattenbak bij de volgende webshops bestellen

EcoMinor

PeeWee EcoMinor Kattenbak

De EcoMinor is een gebruiksvriendelijke kattenbak met een innovatief ontwerp. De voorzijde is verlaagd, zodat je kat er gemakkelijk instapt. Doordat de achterkant hoger is, blijven de Peewee houtkorrels in de bak wanneer je kat gaat graven.

Ook is hij voorzien van een enigszins naar binnen gebogen rand die een beetje naar binnen gebogen is, waardoor de kans dat korrels over de rand vliegen nog kleiner is. De EcoMinor is 56 x 39 x 27,5 cm.

Je kunt deze PeeWee kattenbak bij de volgende webshops bestellen

EcoDome XL

PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket 

De Ecodome is een duurzame gesloten kattenbak. Hij lijkt een beetje op de EcoHûs, alleen is hij een stuk groter. Hierdoor is hij zeer geschikt voor grotere (ras)katten, zoals de Maine Coon en Noorse Boskat.

De gesloten bak zorgt ervoor dat de kattenbakvulling er niet uit gegraven kan worden en hij minimaliseert geurtjes door toevoeging van een koolstoffilter. De EcoDome is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zo’n 66,5 x 48,5 x 46,5 cm groot.

Je kunt deze PeeWee kattenbak bij de volgende webshops bestellen

EcoGranda XL

PeeWee EcoGranda XXL Kattenbak Startpakket

De EcoGranda lijkt een beetje op de EcoMinor, maar is een stuk groter. Net als de EcoDome is deze PeeWee kattenbak speciaal ontworpen voor grote (ras)katten. De voorkant is wat later zodat je kat er gemakkelijk instapt.

De verhoogde achterzijde voorkomt dat je kat de houtkorrels eruit graaft. De EcoGranda is 66,5 x 48,5 x 28 cm groot.

Je kunt deze PeeWee kattenbak bij de volgende webshops bestellen

EcoClassic

PeeWee EcoClassic - Kattenbak 

De EcoClassic heeft een simpele en minimalistische vormgeving. Deze open PeeWee kattenbak oogt dan ook heel subtiel, maar door de hoge rand graaft je kat de houtkorrels er niet zomaar uit.

Als je kat erg fanatiek is in het begraven van z’n uitwerpselen, kun je beter wel voor een kattenbak met deksel kiezen. De EcoClassic is bijna vierkant en zo’n 58 x 50 x 23 cm groot.

Je kunt deze PeeWee kattenbak bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken

Waarom een PeeWee kattenbak?

De Peewee kattenbak kent een heleboel voordelen ten opzichte van reguliere kattenbakken. Hieronder vertellen we hier iets meer over.

Duurzaam

De PeeWee kattenbak verbruikt veel minder kattenbakkorrels dan een standaard kattenbak. Én de kattenbakvulling die je gebruikt – de speciale PeeWee kattenbakvulling – is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en ze zijn 100% biologisch afbreekbaar. Je kunt de gebruikte kattenbakkorrels dus bij het GFT-afval gooien. Op deze manier wordt het materiaal verwerkt tot compost en niet verbrand, zoals andere kattenbakkorrels die bij het restafval moeten. Kattenbakkorrels mogen echt alleen bij het GFT-afval als ze 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Zuinig

Doordat er bij het vullen slechts een laagje van 2 cm nodig is, verbruik je maar heel weinig kattenbakkorrels. Daar komt bij dat je de kattenbak lang niet zo vaak hoeft te verschonen als een reguliere kattenbak. Gemiddeld doe je zo’n 4 maanden met een zak PeeWee houtkorrels van 14 liter.

Fijne dennengeur

Een PeeWee kattenbak werkt het beste met de houtkorrels van PeeWee zelf. Zodra de PeeWee kattenbakvulling vocht absorbeert, komt de aangename dennengeur van de houtkorrels vrij. Je ruikt dan ook geen urine, maar een heerlijke houtgeur.

Schone pootjes

De PeeWee houtkorrels waar je kat in staat blijft droog, zodat hij altijd met schone pootjes de kattenbak weer uitkomt. De PeeWee houtkorrels nemen zo snel vocht op dat de urine heel snel geabsorbeerd is en de houtkorrel in zaagsel veranderd.

Geen stof

Kattenbakvulling van klei of bentoniet kan behoorlijke stuiven en ongezonde stofwolken doen opwaaien op het moment dat je kat graaft of jij de kattenbak leeggooit. PeeWee houtkorrels stuiven niet en er komen geen ongezonde stoffen vrij. Ook zullen er geen witte pootafdrukjes op je bank of vloer te zien zijn.

Kattenbak PeeWee

Hoe werkt een PeeWee kattenbak

  1. Vul de onderbak met een handje vol PeeWee kattenbakvulling. Dit zorgt ervoor dat urine wordt opgenomen en niet gaat stinken.
  2. Plaats de bovenbak er bovenop en vul hem met korrels tot het aangegeven niveau. Dit is ongeveer 2 cm.
  3. Als de kat plast, komt 90% van de urine meteen in de onderste bak terecht via het rooster. De rest wordt geabsorbeerd door de PeeWee korrels in de bovenbak. 
  4. Zodra de korrels zich hebben gevuld met vocht vallen ze uit elkaar en verspreiden ze een aangename dennengeur. 
  5. Doordat je kat graaft, valt het zaagsel in de onderbak en blijven er alleen schone korrels in de bovenbak liggen.
  6. Het zaagsel in de onderbak kun je nu gewoon bij het GFT gooien. Het materiaal is 100% natuurlijk.
  7. Uitwerpselen kun je er tussentijds uitscheppen met het bijgeleverde schepje.

Wat is de beste PeeWee kattenbak voor mijn kat?

We hebben je nu een heleboel verteld over de PeeWee kattenbak en wat de voordelen van dit systeem zijn, maar misschien twijfel je nu nog wat de beste PeeWee kattenbak is voor jouw kat. Om dit te bepalen, kun je jezelf de volgende vragen stellen.

Wat is het formaat van je kat?

Voor een kleine of middelgrote kat, zijn de EcoHûs, EcoMinor en EcoClassic geschikt qua formaat. Als je een grotere kat hebt, kun je het beste voor de EcoDome of EcoGranda gaan. Deze zijn beide speciaal ontworpen voor grote katten. 

Hoe fanatiek graaft je kat?

Heeft jouw kat de neiging om erg fanatiek zijn uitwerpselen te begraven? Dan is de kans groot dat bij een open kattenbak de kattenbakvulling er regelmatig naast ligt. Hoewel de open PeeWee kattenbakken een hoge rand hebben, kun je voor de zekerheid beter een EcoHûs of EcoGranda kiezen.

Waar komt de kattenbak te staan?

Als de kattenbak in de woonkamer komt te staan, kun je voor de zekerheid het beste voor een gesloten bak kiezen. Deze zijn voorzien van een koolstoffilter die eventuele luchtjes absorbeert. In principe ruik je een PeeWee kattenbak niet, urine wordt ontzettend goed geabsorbeerd. Als je kat net ontlast heeft, is dit soms wel te ruiken en dan is een gesloten bak, zoals de EcoHûs of EcoGranda prettiger.

Wat vindt je kat zelf prettig?

Sommige katten weigeren op een kattenbak met een deurtje te gaan. Als jouw kat ook de voorkeur geeft aan een open kattenbak, dan kun je het beste voor de EcoClassic, EcoMinor of EcoGranda gaan.

Samenvatting

De PeeWee kattenbak is een milieuvriendelijke, zuinige en gemakkelijke kattenbak. Je hebt minder kattenbakvulling nodig en je hoeft de kattenbak minder vaak te verschonen. De speciale PeeWee houtkorrels absorberen snel en veel vocht en verspreiden een aangename dennengeur. Je kunt kiezen uit verschillende PeeWee modellen die stuk voor stuk ook nog geleverd worden in verschillende kleuren. Wat de beste PeeWee kattenbak is voor jouw kat hangt onder andere af van zijn grootte en graafgedrag. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste PeeWee kattenbak voor jouw huistijger hebt gevonden.