Wat is het beste kittenvoer voor jouw kitten?

Misschien vraag je je af of het echt nodig is om speciaal kittenvoer te kopen. Kan je kitten niet gewoon hetzelfde voer eten als volwassen katten? Nee, het is echt het beste om je kitten voer speciaal voor kittens te geven. Een kitten heeft namelijk andere voedingsbehoeftes dan een volwassen kat. Goed kittenvoer bevat alles wat jouw kleine pluizenbol nodig heeft om een stevig skelet, sterke spieren en een goed afweersysteem te ontwikkelen. Om je te helpen het beste kittenvoer voor jouw purrende vriendje te vinden, hebben we onze favorieten op een rijtje gezet. Ook vertellen we je in dit artikel iets meer over de voedingsbehoefte van een kitten, zodat je zelf ook weet waar je op moet letten bij het vinden van goed kittenvoer.

Dit zijn de 10 beste kittenvoer keuzes van 2022

In de top 10 beste kittenvoer keuzes zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste kittenvoer keuzes van 2022

1. Royal Canin Kittenvoer

€33,96
Petsplace.nl

Het kittenvoer van Royal Canin is helemaal afgestemd op de voedingsbehoefte van jouw kitten. Het voer bevat een hoog percentage eiwitten (36%) en vetten (18%) waardoor je kitten sterk en gezond groot kan worden.

Verder draagt dit voer bij aan een veilige spijsvertering en een evenwichtige darmflora. Ook helpt het bij het opbouwen van de natuurlijke weerstand en een vermindering van de geur van de ontlasting.

Je kunt dit kittenvoer bij de volgende webshops bestellen


2. Prins VitalCare Kittenvoer – Gevogelte

Met het kittenvoer van Prins geef je je kitten alles wat hij nodig heeft om zorgeloos groot te worden. Het voer ondersteunt de optimale groei van spieren en botten en helpt bij het opbouwen van een goede weerstand.

Prins kittenvoer is geschikt voor kittens vanaf 4 weken oud tot 10-12 maanden oud. Door het hoge energiegehalte is Prins VitalCare kittenvoer ook zeer geschikt voor drachtige en zogende katten.

Je kunt dit kittenvoer bij de volgende webshops bestellen


3. Whiskas Junior Kittenvoer Maaltijdzakjes

€27,36
Onlinedieren.nl

Speciaal voor kittens heeft Whiskas Junior maaltijdzakjes ontwikkeld. Dit overheerlijke natvoer bevat alles wat je kitten nodig heeft. Het kittenvoer bevat de juiste hoeveelheid calcium en fosfor en ook de hoeveelheid eiwitten is optimaal om je kitten te ondersteunen in de ontwikkeling van botten en spieren.

De zakjes natvoer zijn geschikt voor kittens van 2 tot 12 maanden. Dit pakket bevat meerdere zakjes in 4 verschillende smaken; namelijk kip, rund, lam en konijn.

Je kunt dit kittenvoer bij de volgende webshops bestellen


Waarom kittenvoer

Kittens hebben andere voedingsbehoeftes dan volwassen katten. Hun spijsverteringsstelsel is nog volop in ontwikkeling en hun lichaam moet nog groot en sterk worden. Hieronder leggen we je uit waarom het écht het beste is om je kitten voer speciaal voor kittens te geven.

Groei

Een van de redenen waarom je het beste kittenvoer kunt geven is het feit dat je kitten volop in de groei is. Zijn lichaam moet in korte tijd van een heel klein pluizenbolletje tot een sterkte volwassen kat groeien. Daar zijn in de eerste plaats veel calorieën voor nodig, in verhouding dus meer dan in normaal voer zit. Maar om een sterk lichaam te bouwen, zijn ook meer eiwitten nodig. Het percentage eiwitten is hoger in kittenvoer om ervoor te zorgen dat je kitten een sterk skelet en sterke weefsels ontwikkelt. Ook is voer voor volwassenen vaak wat zuurder om blaasgruis te voorkomen. Voor een kitten kan dit leiden tot een verstoorde ontwikkeling van het skelet.

Weerstand

Daarnaast is de weerstand van een kitten nog niet zo goed als die van een volwassen kat. Een kitten krijgt van zijn moeder antistoffen mee, maar die bouwen langzaam af, waardoor je kitten kwetsbaarder wordt. Ondertussen bouwt hij wel zijn eigen afweersysteem op en krijgt hij zijn eerste inentingen. Toch is een kitten tot hij ongeveer 4 maanden oud is nog erg kwetsbaar. Je kunt daarom het beste voor speciaal kittenvoer kiezen zodat de weerstand van je kitten optimaal ondersteund wordt.

Spijsvertering

Het spijsverteringsstelsel van een kitten is bij de geboorte helemaal aangepast op het verteren van melk. Naarmate je kitten ouder wordt verandert dit en kan hij steeds meer andere voedingsstoffen verdragen. Op een gegeven moment kan hij geen melk meer verdragen en haalt hij de benodigde voedingsstoffen uit andere voedingsbronnen. Deze verandering duurt ongeveer tot het eerste levensjaar. Voer voor volwassen katten bevat ingrediënten, zoals zetmeel, die voor kittens nog niet goed verteerbaar zijn. 

Kittenvoer beste

Waar moet je op letten bij het kopen van kittenvoer?

Bij het zoeken naar beste kittenvoer voor jouw kleine pluizenbol kun je op een aantal zaken letten. Hieronder vertellen we je hier iets meer over. 

Voedingsstoffen

De juiste verhouding van voedingsstoffen is ontzettend belangrijk. Kittenvoer moet meer eiwitten en calorieën bevatten dan regulier voer voor volwassen katten. Ook is het belangrijk dat de juiste vitaminen en mineralen, zoals calcium en fosfor, voldoende aanwezig zijn en dat het voer bijdraagt aan de opbouw van een sterk afweersysteem. 

Smaak

Het is goed om je kitten aan zoveel mogelijk smaken te laten wennen, maar bouw dit wel rustig op. Je kunt je kitten bijvoorbeeld verwennen met de Felix Elke Dag Feest Junior Mix. Dit pakket met Felix kittenvoer bevat 48 zakjes natvoer in 4 verschillende smaken, namelijk rund, kip, zalm en tonijn.

Nat- en droogvoer

Dierenartsen raden aan om nat- en droogvoer te combineren. Droogvoer is namelijk beter voor de tandjes van je kitten en natvoer bevat meer vocht. Katten drinken al snel te weinig, omdat ze in het wild veel vocht zouden binnenkrijgen via hun prooi. Om ze te helpen voldoende vocht binnen te krijgen is natvoer een hele goede keuze. Het beste kun je je kitten speciaal natvoer voor kittens geven.

€27,36
Onlinedieren.nl

Veelgestelde vragen over kittenvoer

Hoeveel voer heeft een kitten nodig?

Dit hangt af van de leeftijd en het gewicht van je kitten. Vaak geven fabrikanten op de verpakking van hun kittenvoer aan hoeveel je je kitten het beste kunt voeren. Als je twijfelt, kun je deze vraag het beste aan je dierenarts stellen.

Hoe vaak moet je een kitten voeren?

In het begin, als je kitten 8-12 weken oud is, kun je hem het beste 4 keer per dag voeren. Als je kitten 12-24 weken oud is, kun je overgaan op 3 maaltijden per dag. Als hij 24 weken oud is, is 2 maaltijden per dag voldoende.

Tot welke leeftijd heeft een kitten speciaal kittenvoer nodig?

Het spijsverteringsstelsel van een kitten is nog volop in ontwikkeling tot hij 12 maanden oud is, zolang kun je het beste kittenvoer blijven geven. Je vergroot alleen de porties naarmate hij groter wordt. Als hij volwassen is, kun je geleidelijk overgaan op regulier kattenvoer. 

Samenvatting

Omdat het lichaam en dus ook het spijsverteringsstelsel van een kitten nog volop in ontwikkeling is, is het heel onverstandig om ze reguliere kattenbrokken te geven. Het beste kun je je kitten voer speciaal voor kittens geven. Goed kittenvoer bevat alles wat je kleine pluizenbol nodig heeft om groot en sterk te worden en een goed afweersysteem op te bouwen. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste kittenvoer voor jouw kleine poezenvriend hebt gevonden.