Zo kies je de beste kattenhalsband

Vangt jouw pluizige vriendje regelmatig vogeltjes? Of loopt hij vaak erg ver van huis? Dan snappen we helemaal dat je op zoek bent naar de beste kattenhalsband. Maar ook als je gewoon een stijlvol item zoekt voor je kat, is dat heel begrijpelijk. Met een halsband voor je kat, kun je voorkomen dat hij vogeltjes vangt, maar het kan ook helpen om je kat terug te vinden als hij verdwaald is. Wat het beste halsbandje is voor jouw kat, hangt er onder andere vanaf waar je het bandje voor wilt gebruiken, maar ook jouw persoonlijke smaak speelt een rol. Om je te helpen, hebben we onze favorieten op een rijtje gezet en vertellen we waar je op moet letten bij het vinden van de beste kattenhalsband voor jouw kat.

Dit zijn de 10 beste kattenhalsbanden van 2022

In de top 10 beste kattenhalsbanden zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste kattenhalsband van 2022

1. Tiban Halsband kat | Kattenband

Beste kattenhalsband 2022
Tiban Halsband Kat | Kattenband
€11,99
in stock
Bol.com

Met deze stijlvolle kattenhalsband steelt jouw purrende vriend zeker weten de show. De bandje is gemaakt van 100% katoen en is stevig en duurzaam. De beige ruitjes geven het halsbandje een klassieke uitstraling.

Dit halsbandje voor je kat heeft een breakaway-sluiting die losschiet bij een trekkracht van 2 kg. Zo weet je zeker dat je kat niet vast komt te zitten. Het zilverkleurige belletje voorkomt dat je kat met gevangen vogeltjes thuiskomt. 

Je kunt deze kattenhalsband bij de volgende webshops bestellen


2. Tiban Kattenhalsband Set

Hou je wel van een beetje variatie of heb je meerdere katten? Dan kun je het beste een kattenhalsbandjesset kiezen. Deze set van het merk Tiban bevat drie halsbandjes voor je kat(ten) met een hippe luipaardprint. Elk bandje heeft een andere kleur, zo kun je lekker variëren of je katten goed uit elkaar houden.

De bandjes zijn duurzaam en gemaakt van 100% katoen. De kunststof breakaway-sluiting schiet los bij een trekkracht van 2 kg, zodat je kat niet vast kan komen te zitten.

Je kunt deze kattenhalsband bij de volgende webshops bestellen


3. Tiban Kattenhalsband velvet met strik

Met dit velours kattenhalsbandje van Tiban, ziet je kat er meteen stijlvol en modieus uit. Het halsbandje voor je kat voelt fluweelzacht aan en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Je kunt het strikje ook verwijderen, zodat je alleen een minimalistisch velours bandje overhoudt.

Je kat vangt met deze halsband geen vogeltjes meer; het zilverkleurige belletje waarschuwt ze op tijd. De speciale breakaway-sluiting schiet los bij een trekkracht van 2 kg, zodat je kat nergens vast komt te zitten.

Je kunt deze kattenhalsband bij de volgende webshops bestellen


Waarom een kattenhalsband

Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar de beste kattenhalsband. De bekendste reden is waarschijnlijk het willen voorkomen dat de kat vogeltjes of andere kleine dieren vangt. Maar een halsbandje voor je kat kan ook dienen om hem te herkennen of een penning aan te hangen. Hieronder vertellen we iets meer over de meest voorkomende redenen.

Prooidieren waarschuwen

Als jouw kat de vogeltjes in de tuin de stuipen op het lijf jaagt of regelmatig thuiskomt met een dood vogeltje, kun je het beste een kattenhalsband met belletje kopen. Een halsband met bel maakt het voor je kat veel moeilijker om een vogel te vangen, omdat de vogels hem al ruim op tijd aan horen komen. 

Herkenning

Heb je meerdere katten die erg op elkaar lijken? Of zijn er in de buurt katten die veel op jouw kat lijken, dan kun je ervoor kiezen om je kat een opvallende halsband te laten dragen. Op deze manier zie je al van ver welke kat het is. Ook kun je er met een reflecterende kattenhalsband voor zorgen dat je kat beter zichtbaar is in het donker.

Penning

We hopen natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar als je kat wegloopt of verdwaalt is een penning heel handig. Als iemand jouw kat vindt, kan hij op de penning, of kattenhalsband met naam, jouw telefoonnummer lezen en is je purrende vriendje snel weer bij je terug. Uiteraard raden we ook aan om je kat te chippen, maar om de chip te scannen moet eerst de Dierenambulance langskomen. Met een penning, of kattenhalsband op naam, heb je meteen contact met de vinder en dat scheelt stress, tijd en vaak ook geld. 

Lokaliseren

Gaat jouw pluizige vriend graag de hort op en maak je je zorgen waar hij toch steeds uithangt? Met een kattenhalsband met GPS-tracker weet je altijd waar hij zich bevindt. Het geeft je daarnaast inzicht in de hoeveelheid beweging die je kat krijgt en waar hij allemaal komt.

Ongedierte bestrijden

Je kunt ook voor een kattenhalsband kiezen om vlooien en teken op afstand te houden. Dit doe je met een speciale anti-vlooienband. Deze band geeft een stofje af dat de vlooien en teken doodt en biedt vaak langdurige bescherming.

Kattenhalsband beste

Waar je op moet letten bij het kopen van een kattenhalsband

Bij het kopen van een goede kattenhalsband, kun je op een aantal factoren letten. Hieronder vertellen we iets meer over de belangrijkste.

Doel van de kattenhalsband

Niet elke kattenhalsband dient hetzelfde doel. Als je wilt voorkomen dat je kat vogels vangt, kun je het beste een kattenhalsband met bel kiezen. Wil je weten waar hij uithangt, dan is een kattenhalsband met GPS de beste keuze. Om ongedierte te bestrijden gebruik je een anti-vlooienband.

Maat

Een kattenhalsband moet niet te strak zitten, maar zeker ook niet te los. Een te strakke halsband kan knellen en in de huid van je kat snijden, terwijl je kat een te losse halsband vaak snel verliest. Ook kan hij er makkelijker mee blijven haken aan een tak bijvoorbeeld.

Materiaal

Je kunt kiezen voor kattenhalsbandjes gemaakt van verschillende materialen. De meeste bandjes zijn van katoen, nylon of polyester en dit zijn allemaal prima materialen die doorgaans lang meegaan. Je kunt ook voor leer of kunstleer kiezen, ook deze materialen zijn een prima keuze. Leer kan na een tijdje wel droog worden en gaan scheuren. Dit kan ook een voordeel zijn, omdat het bandjes los kan scheuren als je kat vast komt te zitten, maar dit is niet zo betrouwbaar als een veiligheidssluiting. 

Design

Een andere afweging om te maken is simpelweg welk kattenhalsbandje je mooi vindt. Er is een heleboel keuze als het gaat om kleuren en printjes en er zijn zelf kattenhalsbandjes met glitters.

Sluiting

Ook de sluiting van een kattenhalsband is belangrijk. Zeker als je kat veel door de bosjes struint en tussen, over of onder allerlei obstakels kruipt. Dat vergroot namelijk de kans dat je kat blijft hangen en dan wil je echt dat het bandje losspringt en niet dat hij vast komt te zitten. Sommige bandjes – bijvoorbeeld van het merk Tiban – hebben daarom een speciale veiligheidssluiting of breakaway-sluiting. Deze schiet los bij een bepaalde druk.

Samenvatting

Er zijn verschillende redenen om je kat een kattenhalsband om te doen. Als je kat regelmatig vogeltjes vangt, kun je hem het beste een kattenhalsband met belletje kiezen. Maar als hij regelmatig wegloopt, is een GPS-tracker of kattenhalsband met naam de beste keuze. Ook kun je een anti-vlooienband kopen om ongedierte op afstand te houden. Kattenhalsbandjes zijn verkrijgbaar is vele soorten, kleuren, maten en printjes. Wat de beste kattenhalsband voor jouw kat is, hangt er met name vanaf met welk doel je hem gaat gebruiken. Maar daarnaast spelen veiligheid, maat en het design ook een belangrijke rol.